top of page
Nete 4-6.jpg

"Kom pallieteren

in het land

van goesting!"

Pallieterland

‘Pallieteren’ ?  

 

100 jaar geleden schreef Felix Timmermans - de succesvolle schrijver uit Lier - het boek PALLIETER.

Hierin vertelt hij in uitbundige stijl hoe zijn onbezorgde hoofdpersonage ‘Pallieter’ leefde in het historische stadje Lier en in de prachtige natuur langs de boorden van de Kleine en Grote Nete.

Pallieter was levenslustig, genoot met volle teugen van alles rondom, en beleefde zowel de goede als de kwade dagen met zijn levensgezellin ‘Marieke’.  

‘Carpe Diem/pluk de dag’ was zijn credo. In onze streek is ‘pallieteren’ synoniem van “genieten van het leven”;  en dit wil B&B Hullebrug graag mee uitdragen...

Tuin & Omgeving

Tuin & Omgeving

Een gekende landmark en historische site van Itegem & Heist-Op-Den-Berg

 

De Hullebrug Hoeve is gelegen op de scheiding met Bevel/Nijlen, kort bij de Kruiskensberg-kapel

(oude bedevaartplaats), in de streek waar de Brabantse uitbundigheid versmelt met de Kempische ingetogenheid (driehoek Lier, Heist-op-den-Berg, Herentals). Nabij in de Nete-vallei ontdek je het Kasteel van Rameyen en de kastelen van Gestel, Kessel en Herlaer.

Gedurende enkele honderden jaren was de Hullebrug-hoeve een centrale plaats als herberg, smidse, brouwerij, afspanning, boerderij, overslagplaats en veerpont; in vroegere tijden was er zelfs een watermolen.

Vanuit uw kamer ziet u hoe de rivier meandert door de omliggende velden en hoe fietsers en wandelaars in alle seizoenen genieten van de schitterende omgeving.

Knus logeren en ontstressen op Hullebrug betekent ook aktief de natuur opzoeken.

Maak een wandeling door onze landschapstuin, of op onze 6 ha weiland, je kan er een picknick-plekje zoeken naast de Grote Nete. De kippen leggen uw verse eitjes; onze 2 Bordercollie schapendrijvers vergezellen u tot bij de eenden en ganzen in het vergaarbekken; in de bloemenwei is onze imker aan het werk met zijn bijtjes ; en wie-weet zit er een ooievaar op de hoge paal kort bij de rivier. In het rietveldje zuiveren wij afvalwaters voor nuttig hergebruik.

 

En natuurlijk in onze grote tuin is er een speeltuintje voor de kids, met zandbak en schommel, voetballen of stoeien met de honden, de diertjes voederen…

 

Dorst en trek in wat hartigs? Gezellige bistro’s vind je op wandelafstand. 

Uitstapjes

Uitstapjes

FIETSEN

 

Uw (regular) fietsen staan gratis klaar


E-BIKES (op afspraak) TE HUUR €25 à €30 per dag

AdobeStock_278195467 [Omgezet].png
Fietsen
Hullebrug easter_1_edited.jpg

 

FIETSEN 

maak zelf uw fietsroute en ga naar:

https://www.fietsknooppunt.be/nl-be

 

Wij zijn gelegen in het pallieterland. Het land van de onbezorgde levensgenieter Pallieter (Felix Timmermans).

Het is een ideale streek voor fiets- en wandeltochten langs de oevers van de Grote en Kleine Nete,

door de bossen van provinciaal domein De Averegten te Hallaar/Heist-op-den-Berg of een tripje naar het pittoreske Lier. De hongerigen spijzen, de dorstigen laven, overal vind je leuke stopplaatsen, landelijke bistro’s en brasseries met terrasjes.

De omgeving is landelijk en groen en heeft een hoog prentkaartgehalte. Uw fietsen staan (gratis) klaar, met kaarten van het knooppunten-netwerk voor fietsen en wandelen vertrekkende vanuit Hullebrug.

 

Vanuit Hullebrug wandel je 20 min. naar het-Schipke-aan-de-Nete, waar destijds 'Pallieter' werd verfilmd door Roland Verhavert. Stroomafwaarts 20 min. wandelen naar het Kasteel van Rameyen en het pittoreske gehuchtje Gestel (romaans kerkje, schandpaal, koffiehuisje)

WANDELEN

maak zelf uw wandelroute en ga naar :

https://www.wandelknooppunt.be/nl-be

Wandelen